Nieuw contributie systeem

Nieuw contributie systeem

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans dit een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit jaar zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen.

Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om boven de 250€ contributie een verzoek indienen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?

ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf komend seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging welke betaalmethoden je gebruikt.

Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging, zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens

Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens
met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer
en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming
worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de
website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect
verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening
Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester
altijd even benaderen. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staat de vereniging
hier altijd voor open.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur